Met behulp van verlichting kunt u een prettige sfeer creëren in uw woning. Waar mensen vroeger veelal gebruik maakten van basisverlichting om een huis op functionele wijze te verlichten, wordt er tegenwoordig steeds meer sfeerverlichting gebruikt in en om het huis. Met dit soort verlichting kunt u zelf de sfeer bepalen. Vandaag de dag maken mensen steeds vaker gebruik van LED-strips om hun woning sfeervol te verlichten.

LED-strips aanbrengen

ceiling-lighting-80207_960_720De meeste LED-strips zijn op eenvoudige wijze te installeren. Aan de achterkant zijn deze strips in de meeste gevallen namelijk voorzien van een simpele plakstrip. Hiermee kunt u hem eenvoudig ergens op plakken. U kunt een LED-strip bijvoorbeeld gebruiken om een bepaald object in uw woonkamer uit te lichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw tv-meubel. U kunt er voor kiezen om een strip onder of achter dit meubel te plaatsen, zodat er een mooi effect ontstaat.

Bepaal uw eigen kleur

Met een LED-strip kunt u zelf uw stemming bepalen. Er zijn namelijk tal van kleuren in te stellen, waardoor u de sfeerverlichting makkelijk aan uw stemming aan kunt passen.  Verder kunt u kiezen voor een verschillende verlichtingsintensiteit en is het zelfs mogelijk om de verlichting automatisch te laten dimmen of door te laten lopen. Op deze manier creëert u een mooi effect in uw woning. En als u even niet in de stemming bent, schakelt u de verlichting met de bijbehorende afstandsbediening gewoon weer uit.