Heeft u onverhoopt te maken gehad met een blikseminslag in huis? Dit kan een reden zijn om de hulp van de elektriciens van ons elektricienbedrijf in te schakelen. De elektricien zal uw woning volledig nalopen op schade aan de elektra in huis. Het gaat hierbij niet alleen om de schade aan elektrische apparaten, maar bijvoorbeeld ook om de schade aan elektriciteitskabels in uw woning. Houd er rekening mee dat de elektrische apparaten die op het stroomnet aangesloten waren ten tijde van de blikseminslag vaak niet meer werken. Bij een blikseminslag komt namelijk een dermate grote stroom vrij, dat de apparatuur vaak in een keer kapot is. Reden genoeg om dit te laten controleren door een elektricien!

Stroomstoring na een blikseminslag

In veel gevallen gaat een blikseminslag gepaard met een stroomstoring. Hierbij is het niet voldoende om de gesprongen stoppen in de meterkast te vervangen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat ook het elektriciteitshuisje van de netbeheerder geraakt is door de blikseminslag. In dit geval zal de netbeheerder de schade aan het elektriciteitshuisje eerst herstel moeten hebben, voordat u weer over elektriciteit in huis beschikt.

Mocht de elektra bij mensen uit uw omgeving nog wel goed werken,dan is het raadzaam om de elektricien in te schakelen om hem hiernaar te laten kijken. Een elektricien kan vaak vrij snel achterhalen wat de bron van een stroomstoring in huis is.

Een blikseminslag in uw woning voorkomen

Het beste is natuurlijk het voorkomen van schade als gevolg van een blikseminslag in uw woning. Dit doet u door de elektrische apparaten uit het stopcontact te halen tijdens een hevige onweersbui. Ook is het raadzaam om een telefoongesprek via een vaste telefoon of een uurtje badderen even uit te stellen tijdens de onweersbui. Wilt u meer tips? Onze elektricien geeft ze u graag!