LED verlichting heeft talloze voordelen te bieden. Eigenlijk is het zonde dat mensen over het algemeen niet verder komen dan dat LED lampen energiezuinig zijn en soms weet men nog te benoemen dat ze langer meegaan dan de ouderwetse gloeilamp. Maar is dat dan alles? Zijn er niet meer voordelen te benoemen omtrent LED verlichting? Jazeker! We zullen daarom hieronder kort enkele van die voordelen van LED lampen aanstippen. Natuurlijk kunnen we omwille van de lengte van dit artikel niet alle voordelen van LED verlichting uitgebreid bespreken, daarom zullen we volstaan met enkele voordelen.Wall socket installation

LED verlichting is energiezuinig

Natuurlijk is het waarheid als een koe dat LED verlichting energiezuinig is. Maar hoeveel is dat eigenlijk? Als men twee lampen neemt met een vergelijkbare lichtopbrengst, waarvan één LED lamp en één gloei- of halogeenlamp, kan men zien dat de LED lamp slechts 15 procent van de energie nodig heeft dan de gloei- of halogeenlamp nodig heeft. Dat is een behoorlijk forse daling! Maar hoe kan dat eigenlijk, zonder dat de energieopbrengst aangetast wordt? Bij een halogeenlamp of een gloeilamp wordt het grootste deel van de benodigde energie gebruikt door omzetting in warmte. Dat is goed te merken: een gloeilamp die een poosje aan heeft gestaan, kan behoorlijk heet worden. Een LED lamp is veel efficiënter waardoor er minder energie voor dezelfde lichtopbrengst is.

LED verlichting gaat veel langer mee

Een LED lamp gaat zo’n 30.000 uur mee. Dat kun je lang vinden of juist kort, maar feit is dat een gemiddelde gloeilamp 1.000 uur mee gaat. Dat is dus 30 maal zo weinig! Een LED lamp gaat dus veel langer mee.